gitaar FOLK  AT  HOME
Huiskamerconcerten in Tilburg
viool

Nieuws:

                                      Click here for English version                  Click here for nieuws-archief

Beste Muziekvrienden allemaal,

Zo'n 5 maanden geleden is het alweer dat we ons vertwijfeld afvroegen of we ooit nog aan huisconcerten zouden kunnen gaan denken, gezien de lockdowns en alle corona beperkingen. En nu hebben we intussen al twee concerten achter de rug en is het volgende al weer op komst!
Het concert met Gerry Colvin in maart was een ongekend succes wat betreft muziek, gezelligheid en sfeer. Al was er nog niet zo veel publiek, iedereen díe er was heeft enorm genoten, de artiesten niet in het minst! Het was zelfs zó'n succes in onze ogen dat we, geheel tegen onze gewoonte in, meteen een volgend concert van Gerry vastgelegd hebben voor volgend jaar!
Op zondag 5 november 2023 zal hij weer in Tilburg aantreden, en dan hopelijk met de complete band!
En dan het concert met Niamh Parsons in april......eindelijk weer een vol huis! We moesten er zelf aan wennen weer zóveel mensen bij elkaar te zien! Niamhs roem snelde haar blijkbaar vooruit, want er zaten veel trouwe fans van haar in het publiek. En ze kwamen vanuit het hele land en zelfs uit het buitenland! Ook Niamh en Graham waren zeer te spreken over de sfeer in ons huis en over het vreselijk aardige publiek dat wij altijd weten te verzamelen!! Complimentje aan uzelf dus.....wij hebben het beste publiek wat een artiest zich maar kan wensen!!

De foto's en filmpjes van beide concerten zijn klaar en te vinden onder de knoppen Foto's en Media!

We gaan dus gewoon door nu! Op donderdag 23 juni 2022 komt het Engelse duo GreenMatthews weer bij ons in de huiskamer een concert verzorgen.

Green Matthews (voor nieuws)

Twee jonge, ongelooflijk getalenteerde musici, die instrumentaal werkelijk op een heel scala aan instrumenten uit de voeten kunnen. En dat niet alleen: muzikanten die ook in werkelijk álle muziekstijlen thuis zijn. Of het nu gaat om traditionele, historische folksongs of over modernere muziek, deze twee artiesten geven aan allerlei genres en op allerlei manieren hun eigen moderne draai aan de muziek die zij vertolken. Zij doen dat op zowel hedendaagse als authentieke traditionele instrumenten, en verrassen u dus net zo makkelijk met een echte schalmei of Franse doedelzak als met een dwarsfluit, gitaar, keyboard of mandoline. Zowel Sophie Matthews als Chris Green nemen daarnaast ook uitstekend de zangpartijen voor hun rekening en weten het geheel op onderhoudende wijze aan u te presenteren. Zij treden in Engeland op met verschillende shows in allerlei muziekstijlen; van Canterbury Tales tot zelf herschreven Wind in the Willows, van Brief History of Music tot The Men Who Marched Away over de 1e Wereldoorlog.
De Cd van deze laatste show is bij ons in de auto favoriet en draait dágen aan een stuk door! Daarnaast componeert Chris ook nog prachtige songs en tunes!
Trakteer uzelf dus weer op een avondje puur genot en kom naar hun huisconcert op 23 Juni 2022! De eerste reserveringen zijn al gemaakt, dus wacht niet te lang!

Onder de knop Media kunt u van een aantal van hun liedjes genieten. Daarbij opent onze site ook nog eens met een van hun nummers.

Wij zijn altijd blij met commentaren in de rubriek Reviews , dus leef u uit!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Zowel na het concert van Gerry Colvin als na het concert van Niamh Parsons is er zowaar een kleine sessie achteraf geweest! Dat was enorm leuk, dus wilt u wéér zelf ook iets spelen of zingen, breng dan gerust uw instrument en/of stem mee en blijf gezellig nog wat "hangen"!

Intussen hebben we ook nog een nieuwe en voor ons spannende datum op de kalender gezet: we hebben op woensdag 12 oktober 2022 de enorm leuke band The Jigantics voor de derde keer (!) geboekt! Leuk, maar enorm spannend omdat het maar 17 dagen ná het concert van West of Eden is, die op 25 september 2022 komen spelen! Maar ja.....door corona moet er zóveel ingehaald worden en......eigenlijk zijn al die concerten zo leuk!

We hopen dat we weer op velen van u mogen rekenen. Straks in de herfst, maar ook over 7 weken! Twijfel niet: het wordt weer écht goed!

Er liggen op dit moment dus nog 5 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.