gitaar FOLK  AT  HOME
Huiskamerconcerten in Tilburg
viool

Nieuws:

                                      Click here for English version                  Click here for nieuws-archief

Lieve muziekvrienden,

Het nieuwe jaar is al bijna een maand oud en éindelijk is er nieuws van Folk At Home!! Hoewel we dus al een tijdje in 2024 zitten, denk ik dat het nog steeds geoorloofd is om u allen een geweldig goed, gezond en gelukkig Nieuwjaar te wensen!! Dat we maar veel met elkaar van mooie muziek mogen genieten!

Net zoals we dat overigens het afgelopen jaar hebben gedaan; want wat hebben we een leuke concerten gehad! Het was een beetje moeilijk opstarten na alle corona ellende, maar Babes in the Grass hebben op een geweldige manier ons 50e huisconcert verzorgd afgelopen september en het concert van Gerry Colvin in november was ook weer puur genieten.....én lachen! En wat fijn dat deze concerten zó goed bezocht werden!! Dank u allen daarvoor. Foto's en filmmateriaal kunt u zoals gewoonlijk weer vinden onder de knopjes foto's en media.

En nu gaan we dus de tweede helft van het theaterjaar 2023/2024 in....met hóge verwachtingen, want we hebben u allerlei leuks te bieden!

Op zondagmiddag 24 maart 2024 komt de enorm getalenteerde Bert Louissen bij ons in de huiskamer met een héél bijzonder optreden. Een primeur voor Folk At Home, want voor de eerste keer krijgt u ook Nederlandstalige muziek voorgeschoteld. Bert gaat namelijk een ode brengen aan de Nederlandse protestzanger pur sang Jules de Corte. Een zanger waarvan ongetwijfeld het lied 'Ik zou weleens willen weten' het bekendste is, maar die ongelooflijk veel liederen geschreven heeft, die nog steeds qua tekst ontzettend hedendaags blijken te zijn.

Bert Louissen

Bert schrijft teksten en muziek, componeert, arrangeert, zingt en speelt toetsen, gitaar, mondharmonica, bas, drums en nog véél meer. En daarbij heeft hij een geweldige zangstem. Ondanks zijn klassieke opleiding voelde hij zich ook aangetrokken tot allerlei andere muziekstijlen. Tijdens zijn jonge jaren deed hij mee aan de Henny Huisman Playback Show met het nummer 'For once in my life' van Stevie Wonder, hij speelde voor de opname van dat nummer álle instrumenten in behalve de bas. Zijn carrière bracht hem later met heel veel bekende Nederlanders in aanraking. Hij heeft samengewerkt met onder andere Liesbeth List, Willeke Alberti, Jan Vayne, Dick Cohen en nog vele anderen. Hij werkte mee aan theatershows zoals een Beach Boys tribute show en Soul of Motown shows. En in 2012 werd hij door de regisseur van Montezuma's Revenge gevraagd om mee te werken aan de show 'Wij Nederlanders' waarin liedjes van Jules de Corte gebracht werden. Hij stond met deze show ook in Theaters Tilburg! Daarnaast verzorgde en verzorgt Bert veel solo-optredens en heeft hij drie cd's uitgebracht. Op de eerste daarvan 'Liefde en de rest' zingt ook Liesbeth List mee. Bert brengt zowel covers als zelfgeschreven muziek. Op het album laat Bert zijn veelzijdigheid en brede muzikale smaak goed horen. Hij varieert schijnbaar moeiteloos van stevige popsongs tot breekbare liedjes. Thema’s in zijn nummers variëren van opgekropte woede over groot en klein onrecht tot mensen die om verschillende redenen uit zijn leven zijn verdwenen.

Bert Louissen

In zijn muzikale carrière heeft hij veel ervaring opgedaan op het podium, in de studio en voor radio en tv. Hij bracht in oktober 2015 zijn album 'Cheerful Goodbye' uit. Een periode van persoonlijke en financiële crisis, kortom de blues, bleek de voedingsbodem voor deze plaat. Voor het eerst in zijn ruim 25-jarige muzikale carrière schreef Bert zowel tekst als muziek zelf. Eind 2016 is zijn meest recente album 'The Steep Incline' verschenen. Daarnaast treed hij op met covers op feesten en andere gelegenheden. Op het podium speelt hij alleen of met andere muzikanten, afhankelijk van wensen en mogelijkheden.

Bij ons in de huiskamer kunt u op 24 maart 2024 echter een soort "dubbelconcert" verwachten!! Vóór de pauze gaat Bert dus Jules de Corte liederen spelen en zingen, maar ná de pauze krijgt u allerlei andere nummers te horen. Zowel Nederlandstalig als Engelstalig en daarnaast vormt Bert in Engeland een duo met zijn partner Teresa Danby, Still Awake, en zij zullen ook samen voor u optreden. Het wordt een zeer bijzondere middag dus waar wijzelf enorm naar uitkijken!! Een mix van allerlei stijlen, maar natuurlijk vooral folk!!

We hopen dus van harte dat u zich weer massaal aan zult melden voor dit Folk At Home feestje!
We hopen dat we weer op velen van u mogen rekenen. Twijfel niet: het wordt weer écht goed!
Als je eerst wat nummers van Bert Louissen wilt horen, ga dan naar "media" en kies voor audio voorbeelden. Ook opent de site met muziek van de komende artiest en onder de knop "media" kunt u ook eerdere concerten beluisteren en zien hoe goed en leuk "onze muzikanten" Zijn.

We kijken uit naar dit concert en zouden je graag verwelkomen op 24 maart 2024 !

We zijn altijd blij met opmerkingen in de sectie Reviews, dus heb plezier!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle eerdere concerten.

We hopen dat we weer op velen van jullie kunnen rekenen. Twijfel niet: het zal weer echt goed zijn!

Op dit moment zijn er nog 3 concerten vastgelegd, waarvan de datums onder de knop "agenda" te vinden zijn.

Als u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch wilt ontvangen, klikt u op hier om op onze mailinglijst worden opgenomen.