gitaar FOLK  AT  HOME
Huiskamerconcerten in Tilburg
viool

Nieuws:

                                      Click here for English version                  Click here for nieuws-archief

Lieve muziekvrienden,

De rook van het huisconcert met WinterWilson, dat afgelopen zondag plaatsvond in onze huiskamer, is nog aan het optrekken; Kip Winter en Dave Wilson zijn nog maar net uitgezwaaid, het huis is weer ongeveer aan kant en wij zijn nog steeds aan het nagenieten van een geweldige avond vol aanstekelijke muziek in een heerlijke, ontspannen sfeer.
Al was het dit keer helaas geen "volle bak", het was wederom een concert waar we met veel plezier op terugkijken.
Zoals gewoonlijk kunt u onder "Foto's" weer de foto's vinden van dit concert.

En natuurlijk volgt hier dan de uitnodiging voor ons volgende huisconcert!

Op zaterdag 25 mei 2024 zullen we in onze huiskamer Pete Morton mogen verwelkomen. Hij laat zich volgens ons het beste omschrijven als een moderne protestzanger, met zijn weerbarstige mix van songs over humanisme, politiek, liefde, sociale onderwerpen en humor, allemaal vanuit het idioom van de folkmuziek traditie. Hij is een singer/songwriter die zich zeer betrokken voelt bij het wel en wee van de maatschappij en de mensen die op deze wereld leven. De stijl waarin hij zijn gedreven en gepassioneerde teksten uit, wordt ook wel Urban Folk genoemd. Hij is een ware "woordkunstenaar" die in zijn songs niet alleen een boodschap maar ook een grote dosis humor en zelfspot verpakt.

Pete Morton (voor Nieuws).jpg

Hoewel het altijd erg moeilijk is om mensen met elkaar te vergelijken, wordt Pete's stem door recensenten wel eens vergeleken met die van Cat Stevens. Zijn muziek bevat zowel stemmige ballades als gedreven, snellere liederen, zowel love songs als bijna gesproken teksten, maar alles met een pakkende diepgang. Wij kijken erg naar dit optreden uit!
Omdat wij - uw organisatoren dus- Pete Morton in Engeland diverse keren op hebben zien treden en dat erg goed vonden, zijn wij verheugd hem voor een huisconcert bij Folk At Home te mogen begroeten.

Pete Morton is een songwriter en zanger met een schat aan geweldige nummers en podiumpresentatie. Zijn shows zijn dynamisch en intens, maar blijven toegankelijk en humoristisch. Hij toert voortdurend, zowel solo, waarbij hij zijn eigen materiaal gebruikt, als met andere projecten. Begonnen als een straatmuzikant in de straten van Europa, heeft hij opgetreden over de hele wereld met zijn unieke stijl van liedjes schrijven en zingen. Pete zingt vanuit het hart en brengt liedjes die boeiende verhalen vertellen vanuit een zeer uniek perspectief. Met een gepassioneerde, krachtige stem en stevige gitaar stijl, worden traditionele liederen vaak met opmerkelijk gemak gecombineerd met de huidige schrijfstijl van Pete. Zijn liedjes zijn een mengeling van humor, politiek, liefde en sociaal commentaar. Pete heeft vele solo-albums met origineel materiaal opgenomen en een projectalbum met traditionele liederen getiteld 'Trespass'.

Sinds hij op zestienjarige leeftijd de akoestische muziekscene ontdekte, is Pete als folk-singer-songwriter op een nooit eindigende tournee. Met zijn krachtige welluidende stem, de rijke verhalen en zijn pakkende podiumpresentatie zet hij zijn uitbundige talenten als verteller voort. Al zingend over vrede, gerechtigheid, gelijkheid en hoop weet Pete met een speelse toegankelijkheid zijn publiek tot extase te brengen. In januari 2024 verscheen een nieuwe verzameling van songs als opvolger van zijn veelgeprezen album ‘A Golden Thread’. Houd zijn website in de gaten!

“Niet alleen uniek, ook een openbaring” (The Guardian)

“Pete heeft alles wat we van een singer-songwriter verwachten, hij is enorm creatief, onafhankelijk, bekwaam, getalenteerd en fenomenaal onvoorspelbaar.” (Mojo Magazine)

Een tekstdichter die alles weet uit te drukken, van zeer persoonlijke tot brede maatschappelijke onderwerpen.”
(R2 Magazine)

“Als archivaris van de menselijke gedachten, en kritische waarnemer van onze geschiedenis en voortgang naar de toekomst, staat hij hoog aan de top met landgenoten als Richard Thompson en Chris Wood.” (Glasgow Herald)

“Een onafhankelijke geest, een ouderwetse troubadour…. Hij zet zijn uitbundige talenten als verteller voort.”
(Froots Magazine)

Zoals gewoonlijk streven we weer naar lekker gezellig samen zingen en samen muziek maken in een jamsessie achteraf, dus voor wie wil: breng je stem en/of instrument weer mee en blijf na afloop gezellig hangen!

We hopen dus van harte dat u zich weer massaal aan zult melden voor dit Folk At Home feestje!
We hopen dat we weer op velen van u mogen rekenen. Twijfel niet: het wordt weer écht goed!
Als je eerst wat nummers van Pete Morton wilt horen, ga dan naar "media" en kies voor audio voorbeelden. Ook opent de site met muziek van de komende artiest en onder de knop "media" kunt u ook eerdere concerten beluisteren en zien hoe goed en leuk "onze muzikanten" zijn.

We kijken uit naar dit concert en zouden je graag verwelkomen op 25 mei 2024 !

We zijn altijd blij met opmerkingen in de sectie Reviews, dus heb plezier!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle eerdere concerten.

Op dit moment is er dus nog 1 concert vastgelegd, waarvan de datum onder de knop "agenda" te vinden is.

Als u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch wilt ontvangen, klikt u op hier om op onze mailinglijst worden opgenomen.