gitaar FOLK  AT  HOME
Huiskamerconcerten in Tilburg
viool

Nieuws:

                                      Click here for English version                  Click here for nieuws-archief

De eerste helft van de eerste maand van dit nieuwe decennium zit er op en daarmee ook de feestdagen en de nieuwjaarsrecepties! Wij van Folk At Home hopen dat u allemaal een fijne decembermaand hebt gehad en wensen u uiteraard een geweldig 2020 toe! En omdat we u ook toewensen dat het een jaar vol mooie muziek mag zijn, wordt het hoog tijd u uit te nodigen voor het eerste huisconcert van dit nieuwe jaar bij Folk At Home!
Op zaterdag 29 februari 2020 komt het duo Vicki Swan en Jonny Dyer uit Groot-Brittanië bij ons in de huiskamer om u te trakteren op een programma vol eigen liedjes en melodieën op bekende én voor de meesten van u ónbekende instrumenten!

Vicki Swan & Jonny Dyer (voor nieuws)

De uit Zweden afkomstige Vicki Swan speelt namelijk op de nyckelharpa, of eigenlijk moet ik zeggen op nyckelharpa's, want dit bijzondere instrument bestaat in vele verschillende types en toonhoogten. Het is een van oorsprong Zweeds instrument en wordt in het Nederlands ook wel sleutelvedel of sleutelharp genoemd. De snaren van de nyckelharpa worden met een strijkstok aangestreken, maar de verschillende tonen worden gevormd door een soort toetsen. Het instrument is verwant aan de draailier en wordt veel in traditionele Zweedse volksmuziek gebruikt. Daarnaast studeerde Vicki contrabas aan het conservatorium en speelt zij fluit, bagpipes, citer en zingt zij. Verder verzamelt Vicki tunes van overal en brengt ze uit in boekvorm en geeft ze workshops nyckelharpa in heel Groot-Brittanië.

Jonny Dyer is een prijswinnende gitarist en componist. Hij speelt niet alleen gitaar, maar ook accordeon, klavecimbel, koehoorn en midwinterhoorn, cornet, en daarnaast heeft hij een bijzonder mooie zangstem. Hij is thuis in vele muziekstijlen, zoals folk, soul, jazz en koormuziek en staat bekend als een onvermoeibare en gedreven muziekvernieuwer!

Samen hebben zij zich bekwaamd in het schrijven van liedjes die moeiteloos traditionele volksmuziek verbinden met hedendaagse en staan zij bekend als indrukwekkende liedbewerkers en arrangeurs. Maar wat voor u het meest van belang is: zij zorgen voor een avond vol mooie muziek met humor gebracht en voorzien van leuke achtergrondverhalen. Wij hebben hen een aantal keren live zien optreden en dat was een genot! Een plezier waar we u gráág van mee laten genieten.
Onder de knop Media kunt u al van een aantal van hun liedjes genieten. Dus aarzel niet: reserveer een stoel voor dit aparte eerste concert van het jaar en laat u verrassen door zoveel "nieuwigheid"! Het zou leuk zijn als we het nieuwe jaar met een full house konden starten! We rekenen op u!!

Dús: zorg dat u dit optreden niet mist!! We gaan er weer een feestje van maken en kijken er zélf ook enorm naar uit!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Na het vorige concert hebben we een hele leuke sessie gehad, het zou leuk zijn als dat wéér zou lukken! Dus blijf na het concert gerust nog wat "hangen" om mee te zingen of mee te spelen en breng gerust uw eigen instrument mee!

Verder is er ook nog een nieuwtje: er is een nieuwe datum voor uw agenda bijgekomen! Op Vrijdag 9 oktober 2020 verwachten we een zéér speciale artiest in de huiskamer, namelijk Steve Knightley van de band Show of Hands! Het heeft heel wat voeten in aarde gekost om deze geweldige singer/songwriter naar hier te krijgen, dus we hopen ook voor hem op een full house! Noteren dus!

Er liggen op dit moment dus nog 3 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.