gitaar FOLK  AT  HOME
Huiskamerconcerten in Tilburg
viool

Nieuws:

                                      Click here for English version                  Click here for nieuws-archief

De kop is eraf!! Met een enorm leuk optreden van Vicki Swan en Jonny Dyer is vorige week het kalenderjaar 2020 begonnen voor Folk At Home. Tch nog 40 mensen publiek, ondanks de paniek. Terechte paniek haha, want een week vr het concert waren er pas 17 aanmeldingen en ook het coronavirus kostte ons reserveringen, maar tch.....het werd een geweldig leuke avond. Veel afwisseling in instrumenten, songs en tunes. Leuke artiesten en een geweldige atmosfeer weer! Fijn dat we zveel leuke en gezellige aanhangers hebben!
Wij zijn altijd blij met commentaren in de rubriek Reviews , dus leef u uit!

AFGELAST

Ook bij ons heeft het corona virus zijn impact. Het duo The Whispering Tree heeft laten weten dat zij op 25 april NIET zullen komen voor een huisconcert bij Folk At Home. We hadden al intensief contact met elkaar in de afgelopen weken, hun vlucht voor het begin van hun tournee was al gecanceld en nu ook de theaters waar ze zouden optreden die shows aan het afblazen zijn, is het voor hen niet rendabel meer om hier naartoe te komen.
Jammer en helaas, maar begrijpelijk.
Op dit moment plannen we hier gewoon nog niets nieuws in. Dat betekent dat het eerstvolgende concert pas op vrijdag
9 oktober 2020 zal zijn met de geweldige Steve Knightley van de band Show of Hands. Iets om naar uit te kijken!!

En dan nu het volgende concert: Op zaterdag 25 april 2020 komt het duo The Whispering Tree uit Amerika bij ons in de huiskamer. Een duo dat al regelmatig in Nederland opgetreden heeft en zr gewaardeerd wordt in de folkwereld!
Jonge mensen met eigentijdse, zelfgeschreven liedjes over allerlei onderwerpen. Betrokken liedjes over de natuur, over het dagelijkse leven, over maatschappelijke problemen, maar ook over hun eigen strijd om een bestaan op te bouwen als musici.

The Whispering Tree (voor nieuws)

Het Franco-Amerikaanse folk-rock duo bestaat uit singer/songwriter Eleanor Kleiner en multi-instrumentalist Elie Brangbour. Zij ontmoeten elkaar in Londen tijdens hun muziekstudies en wonen momenteel in Amerika. Zij hebben een aantal cd's uitgebracht die zr geprezen worden in allerlei vooraanstaande muziekmagazines en muziekprogramma's.

Eleanor speelt gitaar en keyboard/piano, (wie weet wordt onze vleugel gebruikt bij dit concert!) en heeft een werkelijk prachtige stem waarmee ze haar eigen composities ten gehore brengt en Elie is zoals gezegd een multi-instrumentalist, dus het blijft nog een verrassing waar hij bij een akoestisch concert mee aan komt zetten! Tevens zingt hij bij verschillende songs natuurlijk de tweede stem. Op hun eigen website www.thewhisperingtree.com kunt u wat prachtige video's van hun nieuwste cd vinden.

Een kleine greep commentaren over hun nieuwste cd 'Invisible Forces':
'In the field of excellence, without flights of fancy, without special effects, aiming with measure and taste directly at the fulcrum.'
'Hauntingly beautiful.'
'Great, great voices, wonderful arrangements...a beautifully produced album.'
'The Whispering Tree tastily combine wistful folk, mellow rock and pinches of gypsy jazz into a compelling compilation of tightly written tunes.'


Sinds de oprichting in 2007 heeft The Whispering Tree twee albums en twee EP's uitgegeven en nationaal en internationaal getoerd. Het duo heeft ook uitstekende kritieken gekregen van onder andere The Big Takeover Magazine en Keyboard Magazine. Andere grote carrire-momenten zijn onder meer Kerrville New Folk finalisten; Winnaars van het Project van Philadelphia Songwriter; en Eleanor en Elie de eer hebben om hun stem te lenen aan het album van Pete Seeger en Lorre Wyatt, A More Perfect Union.

Het gaat een bijzonder huisconcert worden, daar zijn wij van overtuigd, vol prachtige modernere folk! Eigentijdser dan onze normale "traditionele" Engelse folk, maar ik beloof u dat het weer heel mooi wordt!

Onder de knop Media kunt u al van een aantal van hun liedjes genieten. daarbij opent onze site ook nog eens met een van hun nummers.
Dus aarzel niet: reserveer een stoel voor dit aparte tweede concert van het jaar en laat u verrassen door zoveel "nieuwigheid"! Het zou leuk zijn als we met een full house konden starten! We rekenen op u!!

Ds: zorg dat u dit optreden niet mist!! We gaan er weer een feestje van maken en kijken er zlf ook enorm naar uit!

Onder de knop "Foto's" kunt u de foto's vinden van alle voorgaande concerten.

Het zou leuk zijn als we na het concert een hele leuke sessie kunnen hebben! Dus blijf na het concert gerust nog wat "hangen" om mee te zingen of mee te spelen en breng gerust uw eigen instrument mee!

Er liggen op dit moment dus nog 3 concerten vast, waarvan u de data kunt vinden onder de knop "Agenda"

Wilt u onze nieuwsbrieven en uitnodigingen voor de huisconcerten automatisch ontvangen, klik dan hier om op onze verzendlijst te worden opgenomen.